HR Service Delivery Solution

UKG Blog

Tips, ideeën en inspiratie voor het vereenvoudigen van taken binnen HR en voor het verbeteren van de employee experience.

Leiderschap in HR: 7 vaardigheden voor een sterker HR‐management

De vooruitdenkende HR‐manager moet tegenwoordig aan veel eisen voldoen. Aanpassingsvermogen, strategisch denken en empathie zijn slechts een paar voorbeelden van de competenties die een capabele leidinggevende binnen personeelszaken dient te beheersen. Deze termen klinken mooi op papier, maar wat houden ze nu echt in en waarom zijn deze competenties zo belangrijk voor een sterk HR‐leadership? 

In 4 stappen naar succesvol digitaal HR‐documentbeheer overschakelen

Bij de woorden “digitale transformatie” denken veel bedrijfsleiders aan een gigantische onderneming, waarvan de vruchten pas na vele moeizame jaren vol veranderende processen geplukt kunnen worden. Toch kan je, vooral binnen HR, al snel een verhoogde productiviteit tot stand brengen door simpelweg jouw personeelsdossiers te digitaliseren. Hoe ga je daarna te werk om snel resultaten te boeken gedurende jouw HR‐transformatie? Wij hebben het antwoord voor je in 4 handige stappen.

Hoe COVID-19 de Employee Experience voor altijd veranderd heeft

Een studie van Deloitte uit 2019 laat zien dat bedrijfsleiders en HR‐managers het verbeteren van de employee experience (EX) belangrijk vonden en dat 28 % dit zelfs als dringend ervoeren. Destijds hadden we nog niet te maken met een pandemie en was er sprake van lage werkloosheid. Professionals veranderden vaker van baan en daardoor was het bieden van een optimale werknemerservaring essentieel voor het behoud van talent.

Datagedreven HR‐digitaliseringsprojecten in de praktijk: meten is weten

Tijdens het implementeren van een HR‐digitaliseringsproject is het belangrijk om de bestaande bedrijfsdoelstellingen na te leven, maar hoe houd je deze als HR‐manager in het oog te midden van alle uitdagingen die een HR‐transformatie met zich meebrengt? Vooraf vastgestelde KPI’s (Key Performance Indicators) bieden uitkomst bij het nastreven van bedrijfsdoelen.

Datagedreven besluitvorming in HR: krachtig HR‐leiderschap voor de toekomstgerichte onderneming

Wist je dat HR dagelijks beslissingen maakt die cruciaal voor het gehele bedrijf zijn? Personeelszaken bepaalt of de workload en het aantal personeelsleden overeenkomt, ondersteunt werknemers en verschaft hen met de juiste tools en trainingen om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Daarnaast zorgt HR er ook nog eens voor dat er zorgvuldig onderzoek wordt gedaan naar mogelijke factoren die compliance in de weg staan en ze zijn verantwoordelijk voor risicomanagement.